Praktisk informasjon

Ringen Rehabiliteringssenter ligger i naturskjønne omgivelser 5 km nord for Moelv sentrum, med flott utsikt over Mjøsa og omkringliggende områder.

Senteret har 48 rom og alle pasienter får enerom med eget bad med dusj og toalett, tv og trådløst nettverk. Vi har stuer og oppholdsrom beregnet for ulike aktiviteter i tillegg til 2 treningsrom og terapibasseng som holder 33 grader. Alle pasienter har tilgang på vaskeri under oppholdet.

Besøk under oppholder ( Pr. dd ikke tillatt annet enn utendørs. Vi henviser til våre smittevernsrutiner: https://www.ringen-rehab.no/for-pasienter/).

Ønsker du å ha overnattingsbesøk, snakk med resepsjonen om dette. Vi har ekstra senger til plassering på rom, 450,- pr. døgn inkluder frokost og i noen tilfeller ekstra enkeltrom, 750,- pr. døgn inkludert frokost.

Ønsker besøkende kun å spise er dette mulig. (Frokost 80,- Lunsj 100,- Middag 150,- Kveldsmat 50,-) Ta kontakt med resepsjonen.

Ønske om opphold

på kort varsel

Noen ganger skjer det endringer som gjør at vi får ledige plasser på kort varsel.

Du kan stå på venteliste for tidligere ankomst dersom du ønsker. Det kan være endringer av opphold som gjør at vi får ledige plasser. Ønsker du å stå på en slik liste, ta kontakt med oss på 62 33 45 00. Du må ha fått innvilget plass hos oss i utgangspunktet.

Det helsefaglige

tilbudet

Ringen har tilbud til pasienter med:

 • Lungesykdom/ KOLS
 • Parkinson
 • Kreft

I tillegg tar vi i mot privat spesialisert rehabilitering, de uten henvisning. Det helsefaglige tilbudet ved Ringen består av; leger, sykepleiere,  hjelpepleiere / rehab.assistenter, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sosionom, ernæringsfysiolog, logoped, psykisk helseteam og idretts-pedagoger.

Vedlagt sammen med vedtaksbrevet finner du:

Brosjyre med informasjon om Ringen, hvordan sette mål for rehabiliteringen, diagnosespesifikk informasjon og informasjon om transport. Vi legger også ved et kartleggingskjema som vi ber deg fylle ut å ta med ankomstdagen. Er det viktig informasjon vi trenger å vite før du kommer, ta kontakt med oss.

Pasienten

Vi har individuelle inntak og vil vurdere din situasjon for eventuelle hjelpebehov kontinuerlig under oppholdet. Som pasient skal du primært være selvhjulpen, dvs. selv kunne klare din personlige hygiene, gå på toalettet, komme deg til og fra spisesal og kunne spise/drikke selv.

Daglig trening, undervisning og behandling fra kl. 08 – 15.30 (mandag-fredag), primært med fellestreninger og undervisninger, men også varierende treninger og undervisninger tilpasset diagnose, tema, behov og tilstand. Hver treningsøkt tilpasses de unike deltagerne. Treningssal, styrkerom, basseng og uteområdet er åpent for egentrening utenom de fastetreningene.

Måltider

Ringen har allsidig tilpasset mat for våre pasientgrupper. Kjøkkenet vil sammen med ernæringsfysiologen sette sammen anbefalte måltider for deg der ernæring er en del av målet for oppholdet. Det serveres 4 måltider (frokost, lunsj, middag og kveldsmat) samt oppskåret frukt hver dag.

Spisesalen er åpen fra kl.07.30 – 21.00 og det er alltid yoghurter, nøtter, frukt og andre mellommåltider fremme. Det er buffè til alle måltider. Det serveres mat etter nasjonale retningslinjer, god og variert kost. Det vil også være anledning for ønskekost for enkelte pasientgrupper etter medisinsk vurdering . Har du diett forskrevet av lege, ta med deg denne.

I en periode vil vi har ekstra fokus på smitteverns- og hygienetiltak. Derfor vil det være to bordsettinger pr. måltid.

Ta med deg:

 • – Treningstøy for aktiviteter inne og ute etter årstid.
 • – Sko til aktiviteter og trening inne og ute etter årstid.
 • – Badetøy og badesko (dersom du kan være i basseng).
 • – Husk personlige hygieneartikler uten parfyme. Håndklær og sengetøy disponerer du fra oss under oppholdet.
 • – Oppdatert medisinliste (fra fastlege eller spesialist).
 • – Medisiner/medisinsk utstyr
 • – Medisiner til eget bruk for hele oppholdet.
 • – Frikort (om du har dette).
 • – Ganghjelpemiddel (om du har dette).

Allergi / Parfyme

Ringen er en allergivennlig institusjon. Vi har mange pasienter med ulike allergier og lungesykdom. Vi ber derfor om at det ikke benyttes parfyme, after-shave, oljer og såper/kremer med lukt her på Ringen.

Takk for din forståelse!

Aktiviteter

Klikk på lenken og les mer om aktiviteter og trening

Betaling

Betaling

Pasienter henvist gjennom Helse Sør-Øst betaler en egenandel på 150,- pr. dag, begrenset opptil 2176.- (frikort 2). Det øvrige dekkes av Helse Sør-Øst. Se egne priser for private pasienter.

Kursavgift

Alle våre pasienter betaler en kursavgift på 250,- for hele oppholdet. Denne dekker; fri tilgang til internett og  TV, nøkkelsnor, penn, kursmateriell (kopier), Fri tilgang til vaskemaskin/ tørketrommel inkl. vaskemiddel og strykerom. Fri benyttelse av utstyr til uteaktiviteter, gå-staver, sykkel, spark, truger etc og transportkostnader til utflukter arrangert av Ringen.

Frikort 2

Hensikten med frikortordningen er å sette et tak på hvor mye hver enkelt pasient skal betale i løpet av et år, slik at alle skal ha mulighet til å bruke den offentlige helsetjenesten.

Egenandelstak 2 for 2020: 2176,- / 150,- pr. dag. / Helsenorge.no

Frikortordningen er automatisert, og alle behandlere som utløser egenandeler må rapportere disse elektronisk over linje til Helfo . Dette er bestemt i Egenandelsregisterforskriften

Når egenandelstaket er nådd, sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort til innbyggeren i posten innen tre uker.

Dersom innbygger har betalt egenandeler utover egenandelstaket, blir overskytende beløp automatisk.

Det som teller med i grunnlaget for egenandelstak 2 er godkjente egenandeler fra:

 • – behandling hos fysioterapeut
 • – enkelte former for tannsykdommer
 • – opphold ved godkjente rehabiliteringsinstitusjoner som har avtale med regionalt  helseforetak (RHF)
 • – behandlingsreiser til utlandet i regi av Oslo universitetssykehus – Rikshospitalet HF.

Betaling

Hos oss på Ringen kan du betale med kontanter og bankkort (Visa/Mastercard) for betaling.

Transport

Ordner du transport selv. Søk om å få dekket reisen din.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hvis du reiser til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til reisegodtgjørelse. Som regel gjennomfører du reisen på egenhånd, og søker i etterkant. Les mer: PASIENTREISER

Pasientreiser til Ringen

Hvem utsteder reiserekvisisjonen?
Hovedregelen er at behandler i primærhelsetjenesten utsteder rekvisisjon til førstegangsbehandling hos spesialisthelsetjenesten når det rekvireres på medisinsk grunnlag.

Helseekspressen
Helseekspressene og Helsebussene er spesialbygget for pasienter som skal til behandling, og organiseres av de lokale pasientreisekontorene.

Behov for tilrettelagt transport?
Er det helsemessige årsaker til at du trenger tilrettelagt transport, må dette bestilles av behandleren din.

Kontakt pasientreiser
Du finner mer informasjon om pasientreiser på helsenorge.no. Har du spørsmål, trenger du hjelp til utfylling av søknad eller bestilling av reise? Ring oss på telefon 915 05515 / 05515

Pasientreiser fra Ringen

Vi på Ringen koordinerer din reise hjem om du har krav på rekvirert transport av helsemessige årsaker.

El-bil lader og uttak til motorvarmer

Det er satt opp uttak til lader for elbil

plassert på sør enden av garasjen med oppmerket plass.

Skal du lade, henvend deg i resepsjonen.

Vi har lader for «Folkeladeren»

Kontakt til motorvarmeruttak

er også på samme P-plass.

Dette uttaket skal ikke brukes til lading av elbil!

Det er brannfarlig da det ikke er kurs tilsvarende ladeuttak for elbil (16A) i denne kontakten.(12A)

Røykfritt miljø

Ringen Rehabilitering har røykfritt miljø inne og ute. “Røykebua” ligger på den øverste parkeringsplassen 200m fra Ringen sitt hovedområde.