Uteområder

Vi har uteområder med en fantastisk utsikt over Mjøsa og Mjøsbrua. På terrassen er det en flott pergola.
På deilige sommerdager ser vi Skibladner seile på Mjøsa

Lavvo

Vår/ sommer 2017 stod vår lavvo ferdig bygd, klar til bruk på et av de vakreste utkikkspunktene på Ringen. Lavvoen har plass til ca. 25-30 stk. Adkomsten til lavvoen er bygd på lavterskelnivå slik at alle skal kunne komme seg dit.

Bålplass/ bålpanne

Ofte legger vi små turer og samlinger hit til dette koslige området rett ved inngjerdingen til gjeitene, bålpanne ved Lavvoen eller bålplassen 100m opp i rød løype ovenfor Ringen.

Krakker med saueskinn og tepper sørger for trivsel og god temperatur uansett vær. Bålpannen benyttes flittig til å steke lapper, koke kjøttsuppe, kakao og kaffe eller andre godsaker.

Turløype

Området rundt Ringen er variert og kuppert og dersom man ønsker en tur i løypene med Ringen som utgangspunkt, har vi fire løyper å velge mellom. Disse varierer i lengde og vanskegrad. Ene løypa har gapahuk som ligger i overkant av 400m fra Ringen. Vi har løype som passer for alle!

Utflukter

Rehabilitering ved Ringen foregår i vårt nærområde.

Det er også mulighet for flotte, kortreiste opplevelser en ettermiddag eller i helgen for de som vil utforske på egenhånd. Ta kontakt med resepsjon for tips.

Trugetur

Vinter og snø byr på muligheter! Vi har 15 par truger for bruk i område rundt Ringen og på utflukter for eksempel til Lundehøgda. Dette er kvalitetstruger fra Madshus som gir turmulighetene en ny dimensjon. God trening er det også.

Spill og lek

Mestring, koordinasjon, trening og sosialt samvær kan oppnås gjennom spill og lek. Vi bruker dette aktivt i vår rehabilitering med Wii-spill, kubb, fotballbowling, bocchia, badmintion, frisbeegolf, basket, bandy og dart.

Aktiv mot kreft

Visste dere at vi har Aktiv mot kreft-instruktør på Ringen? Karen bistår pasientene på kreftgruppene våres med motivasjon, tilrettelagt aktivitet og kunnskap om fysisk aktivitet og kreft. I tillegg har hun også ansvaret for treningsprogram til våre treningskunder.

Utetrening

Området benyttes ivrig til trening og aktiviteter. Sykkeltime eller styrketrening på verandaen. LSVT i terreng. Utedager og trening. Mulighetene er uendelige og med vår flotte utsikt skaper det rett stemning for økt innsats.

Treningsfasiliteter inne

  • Terapibasseng som holder 33 grader.
  • Styrkerom med HUR- apparater med trykkluftbelastning.
  • Kondisjons- og treningssal med sykler, slynger, kettlebells mm.

«Norges vinterdestinasjon #1»

Ski i nærområdet/ Sjusjøen

Nærmeste alternativ for skiløyper som starter ca.1 km ovenfor Ringen ved gården Svartungstad. Her kommer man inn i løypenettet til Moelven/Næroset. Ca.6 km til Amblisberget skianlegg med lysløype. Se mer på: Moelven – Næroset – Ring | Skisporet

Sjusjøen er flere år på rad kåret til Norges beste langrennsdestinasjon. Med et løypenett på ca. 350 km med topp preparerte skispor, er Sjusjøen et vintereldorado for deg som er glad i å gå på langrenn. Det er på sommeren et variert terreng for flotte turer til fots eller på sykkel. Fra Ringen til Sjusjøen er det ca. 3 mil. Les mer på: http://www.visitsjusjoen.no