Praktisk informasjon

Ringen Rehabiliteringssenter ligger i naturskjønne omgivelser 5 km nord for Moelv sentrum, med flott utsikt over Mjøsa og omkringliggende områder.

Senteret har 48 rom og alle pasienter får enerom med eget bad med dusj og toalett, tv og trådløst nettverk. Vi har stuer og oppholdsrom beregnet for ulike aktiviteter i tillegg til 2 treningsrom og terapibasseng som holder 33 grader. Alle pasienter har tilgang på vaskeri under oppholdet.

For våre pasienter og besøkende er det anvist røykeplass på nedre parkeringsplass og vi praktiserer nulltoleranse for alkohol. Det er heller ikke tillatt med parfymerte produkter.

Ønsker du å ha overnattingsbesøk, snakk med resepsjonen om dette. Vi har ekstra senger til plassering på pasientens rom, 110,- uten måltider.

Rom/frokost kr 850- enkeltrom og 1100,- dobbeltrom.

Ønsker besøkende kun å spise er dette mulig. (Frokost 100,- Lunsj 150,- Middag 200,- Kveldsmat 100,-) Ta kontakt med resepsjonen.

Ønske om opphold

på kort varsel

Noen ganger skjer det endringer som gjør at vi får ledige plasser på kort varsel.

Du kan stå på venteliste for tidligere ankomst dersom du ønsker. Det kan være endringer av opphold som gjør at vi får ledige plasser. Ønsker du å stå på en slik liste, ta kontakt med oss på 62 33 45 00. Du må ha fått innvilget plass hos oss i utgangspunktet.

Ventetider for de ulike diagnosene kan dere finne på:

Velg behandlingssted – Helsenorge

Det helsefaglige

tilbudet

Ringen har tilbud til pasienter med:

 • Lungesykdom
 • Parkinson
 • Kreft

I tillegg tar vi i mot privat spesialisert rehabilitering, de uten henvisning. Det helsefaglige tilbudet ved Ringen består av; leger, sykepleiere,  hjelpepleiere/ rehab.assistenter, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sosionom, ernæringsfysiolog, logoped, psykisk helseteam og idrettspedagog.

Vedlagt sammen med vedtaksbrevet finner du:

Brosjyre med informasjon om Ringen, hvordan sette mål for rehabiliteringen, diagnosespesifikk informasjon og informasjon om transport. Det sendes med et skriv om dine rettigheter som pasient. Vi legger også ved et kartleggingskjema som vi ber deg fylle ut å ta med ankomstdagen. Er det viktig informasjon vi trenger å vite før du kommer, ta kontakt med oss.

Pasienten

Vi har individuelle inntak og vil vurdere din situasjon for eventuelle hjelpebehov kontinuerlig under oppholdet. Som pasient skal du primært være selvhjulpen, dvs. selv kunne klare din personlige hygiene, gå på toalettet, komme deg til og fra spisesal og kunne spise/drikke selv.

Daglig trening, undervisning og behandling fra kl. 08.00 – 15.30 (mandag-fredag), primært med fellestreninger og undervisninger, men også varierende treninger og undervisninger tilpasset diagnose, tema, behov og tilstand. Hver treningsøkt tilpasses de unike deltagerne. Treningssal, styrkerom, basseng og uteområdet er åpent for egentrening utenom de faste treningene.

Måltider

Ringen følger nasjonale retningslinjer for et sunt kosthold og serverer god og variert mat. Det serveres 4 måltider daglig. (Frokost, lunsj, middag og kveldsmat.) Andre mellommåltider som frukt, nøtter og yoghurt er tilgjengelig utenom måltidene. For pasienter der ernæring er en del av målet for oppholdet vil vår ernæringsfysiolog sammen med kjøkkenet sette sammen anbefalte måltider for deg. Har du legeforeskrevet diett kan du ta med deg denne.

Ta med deg:

 • Treningstøy for aktiviteter inne og ute etter årstid.
 • Sko til aktiviteter og trening inne og ute etter årstid.
 • Badetøy og badesko (dersom du kan være i basseng).
 • Husk personlige hygieneartikler uten parfyme. Håndklær og sengetøy disponerer du fra oss under oppholdet.
 • Oppdatert medisinliste (fra fastlege eller spesialist).
 • Medisiner/medisinsk utstyr
 • Medisiner til eget bruk for hele oppholdet.
 • Frikort (om du har dette).
 • Ganghjelpemiddel (om du har dette).

Allergi / Parfyme

Ringen er en allergivennlig institusjon. Vi har mange pasienter med ulike allergier og lungesykdom. Vi ber derfor om at det ikke benyttes parfyme, after-shave, oljer og såper/kremer med lukt her på Ringen.

Takk for din forståelse!

Aktiviteter

Klikk på lenken og les mer om aktiviteter og trening

Betaling

Betaling

Pasienter henvist gjennom Helse Sør-Øst betaler en egenandel på kr 163 pr. døgn, begrenset opp til kr 3165.

Frikort

Hensikten med frikortordningen er å sette et tak på hvor mye hver enkelt pasient skal betale i løpet av et år, slik at alle skal ha mulighet til å bruke den offentlige helsetjenesten.

Egenandelstak for 2024: Kr. 3165  Helsenorge.no

Frikortordningen er automatisert, og alle behandlere som utløser egenandeler må rapportere disse elektronisk over linje til Helfo .

Når egenandelstaket er nådd, sendes det automatisk ut frikortvedtak/frikort til pasienten digitalt innen tre uker. Dersom pasienten har betalt egenandeler utover egenandelstaket, blir overskytende beløp automatisk refundert.

Betaling

På Ringen rehabiliteringssenter kan du betale med kontanter, bankkort (Visa/Mastercard) og Vipps.

Transport

Ordner du transport selv. Søk om å få dekket reisen din.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hvis du reiser til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til reisegodtgjørelse. Som regel gjennomfører du reisen på egenhånd, og søker i etterkant. Les mer: PASIENTREISER

Pasientreiser til Ringen

Hvem utsteder reiserekvisisjonen?
Hovedregelen er at behandler i primærhelsetjenesten utsteder rekvisisjon til førstegangsbehandling hos spesialisthelsetjenesten når det rekvireres på medisinsk grunnlag.

Helseekspressen
Helseekspressene og Helsebussene er spesialbygget for pasienter som skal til behandling, og organiseres av de lokale pasientreisekontorene.

Behov for tilrettelagt transport?
Er det helsemessige årsaker til at du trenger tilrettelagt transport, må dette bestilles av behandleren din.

Kontakt pasientreiser
Du finner mer informasjon om pasientreiser på helsenorge.no. Har du spørsmål, trenger du hjelp til utfylling av søknad eller bestilling av reise? Ring oss på telefon 915 05515 / 05515

Pasientreiser fra Ringen

Vi på Ringen koordinerer din reise hjem om du har krav på rekvirert transport av helsemessige årsaker.

El-bil lader og uttak til motorvarmer

Det er satt opp uttak til lader for elbil
Laderen erplassert på sør enden av garasjen med oppmerket plass. Skal du lade, henvend deg i resepsjonen.
Vi har lader for «Folkeladeren»

Kontakt til motorvarmeruttak er også på samme P-plass.
Dette uttaket skal ikke brukes til lading av elbil!
Det er brannfarlig da det ikke er kurs tilsvarende ladeuttak for elbil (16A) i denne kontakten.(12A)

Røykfritt miljø

Ringen Rehabilitering har røykfritt miljø inne og ute. «Røykebua» ligger på den nedre parkeringsplassen ca.50m fra Ringen sitt hovedområde.